[hr] [en]
banner

Kompjuterska simulacija

Postoji mogućnost kompjuterske simulacije Vašega zahvata u 2 i 3D tehnici. Kompjuterska simulacija Vam omogućuje da simuliramo Vaš kirurški zahvat jednako kao što, npr. u dućanu možete probati Vašu novu odjeću.

Digitalnim fotoaparatom se napravi nekoliko Vaših fotografija iz različitih položaja. Fotografije se pohrane u kompjuterski program specijaliziran za analizu lica te zajedno s Vama tražimo realnu moguću sliku Vašega novog izgleda. Kompjuterski je moguće simulirati svaki zahvat na licu, a najvjernije analize postižu se kod operacije nosa, promjene profila i koštane korekcije kostiju lica. Mi Vam možemo predložiti više različitih mogućnosti liječenja, a u suradnji s nama odlučit ćete se za onu koja Vam najviše odgovara. Slike "prije" i "poslije" zahvata možete odnijeti kući i u miru donijeti odluku. U odlučivanje možete uključiti i Vaše ukućane ili prijatelje.

Za 3D kompjutorsku simulaciju i planiranje zahvata potrebno je imati CT snimku, a kod simuliranja kirurgije deformiteta kostiju lica i 3D sken gipsanih modela gornje i donje čeljusti. 3D tehnologija vam omogućuje simulaciju postoperativnog rezultata u sve tri dimenzije.

Najveća vrijednost simulacije zahvata je u tome što Vam omogućuje da Vašem kirurgu točno pokažete što želite. Kompjuterski program koji posjedujemo točno to ostvaruje, a slika ipak govori bolje nego tisuću riječi.

Kompjutorski programi za planiranje i simulaciju precizno simuliraju promjene koštanog tkiva, a slabije su u simuliranju pomaka mekog tkiva. Iz bogatog iskustva znamo da je stvaran rezltat pomaka mekog tkiva bolji nego što kompjutorska simulacija pokazuje naročito u položaju brade i usnica. Iskusan kirurg koji poznaje mogućnosti kompjutorskog programa mora vas upozoriti na one kritične točke.